Sk8 & Roll


U kragujevačkom Velikom parku u nedelju 11. septembra u 12 časova svečano je otvoren poligon na kome je grupa skejtera, roleraša i bajkera izvela performans pod sloganom „Skate ’n’ Roll”.

Prisutnima su se najpre obratili predstavnici Udruženja mladih MotivAkcija i zahvalili se svima koji su im pomogli u realizaciji projekta. U ime grada, koji je ustupio lokaciju u Velikom parku, član Gradskog veća je mladima poželeo da na tom prostoru jednog dana dobiju pravi skejt-park, a predstavnik Udruženja građana „Sunce” je presecanje vrpce prepustio urbanim sportistima.

Sk8 & Roll, Kragujevac, MotivAkcija, by Tijana Jovanović

Usledio je nastup domaćih vozača i gostiju iz Pančeva, Bora, Jagodine i Beograda. Svojim atraktivnim potezima privlačili su pažnju prolaznika svih uzrasta i brojnih fotografa sve do večernjih časova. Svoje utiske su uveče razmenjivali uz muzički izbor lokalnih DJ-eva. Po slobodnoj proceni organizatora događaj je ispratilo preko pet stotina posetilaca.

Sk8 & Roll, Kragujevac, MotivAkcija, by Tijana Jovanović

Projekat pod nazivom Podrška razvoju savremenih sportova i urbane kulture u Kragujevcu realizuje Udruženje mladih MotivAkcija, a sa 100.00 dinara finansira Ministarstvo omladine i sporta u okviru kampanje „Mladi su zakon”. Projektom rukovodi Udruženje „Sunce” kao resurs centar za Šumadijski okrug. Sredstva su potrošena za renoviranje postojećih elemenata, a na montaži su danonoćno radili sami vozači uz pomoć prijatelja i ostalih koji su prepoznali njihovo zalaganje.

Inicijativa za ovu akciju proistekla je iz dugogodišnje želje i nastojanja mladih vozača da dobiju kvalitetan i bezbedan prostor za vežbu i demonstraciju svojih veština. Improvizovani prostori koje su do sada koristili ne odgovaraju potrebama sportista iz bezbedonosnih i higijenskih razloga. Pored toga, takve lokacije ne mogu da privuku i prime posetioce, koji bi došli da podrže trud talentovanih momaka nagrađenih na različitim takmičenjima.

Sk8 & Roll, Kragujevac, MotivAkcija, by Tijana Jovanović

Realizacijom ove volonterske akcije se pokreće inicijativa za izgradnju skejt-parka u Kragujevcu.

Ključne reči: Sk8 & Roll, Kragujevac, MotivAkcija

Ostavi komentarDodaj komentar

Zapamti me