Sve je to Nova godina!

Udruženje mladih MotivAkcija 26. decembra na Platou kod hotela Zelengora (Ive Lole Ribara) organizuje manifestaciju pod nazivom „Prednovogodišnji dan sa MotivAkcijom • Sve je to Nova godina!”.

Prednovogodišnji dan sa MotivAkcijom je celodnevni događaj zabavnog karaktera, pun pozitivne energije i druženja mladih. Planirano je da se kroz niz interaktivnih dešavanja probudi novogodišnje raspoloženje, kojeg je, kako nam se čini, sa godinama sve manje i manje.

Program Prednovogodišnjeg dana:

1. Novogodišnje poruke – mladi će moći da ostavljaju svoje novogodišnje poruke i želje na panoima koji će tom prilikom biti postavljeni.

2. Završna izložba fotografija kragujevačkih srednjoškolaca - završni deo izložbe koja je, u protekla dva meseca, obišla većinu srednjih škola u gradu

3. Novogodišnji ramovi – za uspomenu na ovaj dan prolaznici će moći da se fotografišu u posebno dekorisanom novogodišnjem ramu. Sve fotografije će biti postavljene kasnije na sajt Udruženja, pa će svi moći da svoju fotografiju „skinu” i izrade

4. Pakovanje poklona – uz druženje i dobru zabavu članovi Udruženja će zajedno sa prolaznicima pakovati poklone koje su prolaznici kupili voljenim osobama

5. Nastup dečijeg hora Amadeus svečano otvaranje manifestacije zakazan za 13h

6. Nastup Dramske sekcije SKC-a
izvođenje predstave Stilske vežbe zakazano za 14h

7. Prigodan muzički program - mini koncerti nekih od kragujevačkih bendova, kao i dosta pozitivne i vesele muzike.

Dođite da se zajedno spremimo za Novu godinu!

Prijavite nam da ćete doći ovde.

Ključne reči: Udruženje motivakcija, Nova godina

Prvi rođendan udruženja MotivAkcija

Poštovani prijatelji i posetioci, Udruženje mladih MotivAkcija je pre nekoliko dana (tačnije, 7. decembra) obeležilo svoju prvu godišnjicu. Tokom prethodnih 365 dana prevalili smo dugačak put od neformalnih susreta u kragujevačkim kafićima do redovnih sastanaka na kojima se planiraju dalje akcije.

Nekoliko nejasnih ideja u početku preraslo je u ozbiljne projekte i posle godinu dana možemo se zadovoljno osvrnuti na nekoliko ostvarenih ciljeva:

Osnivanje foto kluba

U aprilu ove godine zacrtali smo da ćemo osnovati foto klub. Pojedini neobavezni susreti opisani su u člancima iz tog vremena. Prvi članovi udruženja veoma brzo su se povezali sa gradskim foto klubom Apolo (tada u osnivanju). Za razliku od uobičajenih priča iz naših krajeva, koje govore o podelama i razdvajanju, naša priča govori o povezivanju ljubitelja fotografije i afirmaciji nepoznatih kragujevačkih fotografa.

Izdavanje fotobiltena

Ovog leta u Kragujevcu je izašao Fokus Pokus, prvi fotobilten u istoriji grada - ili barem prvi posle toliko vremena da se niko ne seća nekog prethodnog izdanja. Projekat napisan u saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Kragujevca pobedio je na „IOM SHAPE konkursu za mini inicijative mladih” i na taj način su obezbeđena sredstva za štampanje dva broja fotobiltena u tiražu po pet stotina primeraka. Sav tiraž je besplatno podeljen na mestima na kojima se kreću mladi, što je među omladinom dovelo do pojačanog interesovanja za bavljenje fotografijom.

Izložba kragujevačkih srednjoškolaca

U saradnji sa učeničkom organizacijom Sopče (iz Prve kragujevačke gimnazije) u oktobru je otvorena izložba kragujevačkih srednjoškolaca. Izložba obilazi kragujevačke srednje škole i otvorena je za dodavanje novih fotografija. Zatvaranje je planirano za kraj godine.

Aktivnosti udruženja predstavljene su i na ovom blogu, prethodnih petnaest članaka zabeležilo je preko 2.100 poseta, a od sada će sve to i još mnogo više biti dostupno i na fan stranici udruženja na Facebook-u:

Ključne reči: Udruženje mladih motivakcija, Kragujevac

Fokus Pokus, drugi broj

Fokus Pokus drugi broj MotivAkcija
Sada je na ovoj adresi dostupna elektronska verzija drugog broja fotobiltena Fokus Pokus.

Ključne reči: motivakcija, kragujevac, fotobilten, fokus pokus, fotografija

Sa izložbe kragujevačkih srednjoškolaca

Sinoć je u holu Prve kragujevačke gimnazije u 19:30 uz prisustvo učesnika i velikog broja članova gradskog foto kluba Apolo otvorena izložba umetničkih fotografija kragujevačkih srednjoškolaca. 

motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa
motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa
motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa
motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa
motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa
motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa   motivakcija sopče sa izložbe kragujevačkih fotografa

Učesnici izložbe su:

• Jovana Bojović, Prva kragujevačka gimnazija
• Jovana Arsenijević, Prva kragujevačka gimnazija
• Teodora Tanasković, Druga kragujevačka gimnazija
• Nataša Stamatović, Prva kragujevačka gimnazija
• Marko Nikolić, Prva tehnička škola
• Nikola Mladenović, Prva tehnička škola
• Aleksandar Arsović, Prva kragujevačka gimnazija

P.S. Sa pripreme izložbe: 

motivakcija sopče priprema izložbe   motivakcija sopče priprema izložbe
motivakcija sopče priprema izložbe   motivakcija sopče priprema izložbe
motivakcija sopče priprema izložbe
 

Ključne reči: motivakcija, sopče, izložba, priprema, fotografija

Izložba fotografija kragujevačkih srednjoškolaca

Udruženje mladih MotivAkcija u saradnji sa učeničkom organizacijom Sopče (iz Prve kragujevačke gimnazije) i uz podršku foto kluba Apolo organizuje izložbu umetničkih fotografija kragujevačkih srednjoškolaca. Predstaviće nam se sedam mladih autora sa fotografijama raznovrsnih motiva.

Jovana Bojović

Otvaranje izložbe je 28. oktobra 2010. godine u 19:30 u holu Prve kragujevačke gimnazije. Planirano je da izložba obiđe sve srednje škole u gradu tako da će postavka svake nedelje biti u drugoj školi.

Zainteresovane ćemo naknadno obavestiti o redosledu škola i datumima održavanja.

Udruženje MotivAkcija se zahvaljuje fotografskoj radnji OmegaPhoto iz Kragujevca, koja je sponzorisala izradu fotografija za ovu izložbu.

Ključne reči: MotivAkcija, Sopče, izložba, fotografija, Kragujevac, srednja škola

Poziv na promociju drugog broja fotobiltena

Poštovani,

    pozivamo Vas na promociju drugog broja foto biltena Fokus pokus, koja će se održati u prostorijama galerije Narodne biblioteke Vuk Karadžić, u četvrtak 14. oktobra, sa početkom u 19 časova.

Fokus Pokus drugi broj MotivAkcija

    Na promociji će biti reči o ideji foto biltena, koja je i dalje nova javnosti našeg grada, posebno sa obzirom na to da u Kragujevcu nikada do sada nije bila objavljena publikacija sličnog tipa.
    Predstavićemo sumirane rezultate zalaganja našeg udruženja, u čvrstoj saradnji sa gradskim foto klubom Apolo, da se u Kragujevcu ponovo govori o fotografiji i udruženom bavljenju fotografijom.
    Od aktuelnih dešavanja biće reči o velikoj izložbi foto kluba Apolo, ali i o izložbi fotografija srednjoškolaca, koja bi ovih dana trebalo da započne svoje putovanje po kragujevačkim srednjim školama.
    Najzad, ovo je lepa prilika da se predstave ideje i nove mogućnosti za buduće akcije vezane za fotografiju.

Milan Kostadinović,
predsednik Udruženja mladih MotivAkcija

 

Ključne reči: motivakcija, fotobilten, fotografija